NIEUW(S)

 

Provinciaal kampioenschap 2023

Met dank aan Els Deleu van www.streekgenoot.be voor foto's, tekst, enz...

meer info op: https://www.streekgenoot.be/verschillende-kampioenen-op-het-provinciaal-kampioenschap/

 

Ledenvergadering met BBQ 18/06/2023

Met dank aan Els Deleu van www.streekgenoot.be voor de foto en de tekst.

 

Droevig nieuws, zonder woorden.

 

RIP  Martin Loones

°   Poperinge  04/11/1964

†   Kuurne         25/06/2022

Voorzitter De Paradijsvogel Kuurne

Medewerker GRS Roeselare

Lid WEV

Film over het provinciaal kampioenschap voor kleur,- sier- en zangvogels KBOF West-Vlaanderen  op 20 en 21/11/2021 -  Regie Dirk Tallieu. 

Dirk Tallieu is een trouw lid en al jarenlang medewerker van De Paradijsvogel Kuurne. Naast vogelliefhebber is hij ook nog amateur fotograaf. Ter gelegenheid van het provinciaal kampioenschap heeft hij de tijd genomen om op geregelde tijdstippen aanwezig te zijn om foto's te nemen en te filmen. Achteraf heeft hij dan alles gemonteerd tot een film van circa 18 minuten. 

Via deze link kan u de film bekijken: 

https://www.youtube.com/watch?v=vqmbH6oQiL4

of via youtube: youtube de paradijsvogel kuurne

of via google:  youtube de paradijsvogel  kuurne

De Krant van West-Vlaanderen 26/11/2021

 

Mooiste vogels van West-Vlaanderen te gast in zaal Kubox Kuurne voor provinciaal kampioenschap

 

© BRU

Redactie KW

26 november 2021, 08:27

Afgelopen weekend vond in zaal Kubox de 64ste editie van het kampioenschap van West-Vlaanderen siervogels plaats. In totaal brachten 52 kwekers daarbij hun mooiste exemplaren mee naar het provinciaal kampioenschap, wat resulteerde in een tentoonstelling van om en bij 1.500 vogels.

Nadat vrijdagavond de vogels eerst een voor een werden gekeurd, kon zaterdag het grote publiek de gevleugelde prachtexemplaren komen bewonderen. “Het is voor de eerste maal dat Kuurne het provinciaal kampioenschap van West-Vlaanderen mag ontvangen”, opent ringverantwoordelijke Dimitrie Devolder.

Verkoop

“Ook de volgende twee jaar zal het kampioenschap in de zaal Kubox plaatsvinden. Naast de keuring en tentoonstelling is ook de vogelverkoop op zondagmorgen een onderdeel die steeds op veel bezoek kan rekenen. Ook deze keer was dit niet anders. Om de exporuimte wat op te fleuren tijdens de tentoonstelling hadden de kinderen van internaat de Rijzende Ster uit Kuurne wat tekeningen van vogels ingekleurd op vraag van de Paradijsvogel Kuurne, die de organisatie van het provinciaal kampioenschap op zich nam.”

“Om het vele werk van de kinderen te belonen schonk de Paradijsvogel Kuurne hen snoep en een waardebon.”

In totaal namen 5 deelnemers uit Kuurne deel aan het provinciaal kampioenschap. Kuurnenaar Gautier Dewaele werd daarbij gewestwinnaar van het gewest Kortrijk bij de jeugd. Kurt Vermet uit Torhout werd algemeen provinciaal kampioen.

De titel van provinciaal jongeren kampioen van West-Vlaanderen ging naar Morgan Devriese uit Roeselare. In de vrije klasse C werd Jurgen Neyrinck uit Ledegem de laureaat. Ten slotte werd ook de clubkampioen van de Paradijsvogel Kuurne gehuldigd. Deze titel was dit jaar weggelegd voor Johan Brulez.

(BRU)

 

Medibird / Degudap

 

Op de ledenvergadering van 10/10/21 heeft dierenarts Niels Norman van Degudap/Medibird een presentatie gegeven ivm de voeding, ziektes en conditie van vogels. Wie niet aanwezig kon zijn kan deze hier nog raadplegen, weliswaar zonder mondelinge uitleg.

Alsook de momenteel nog geldige cataloog van het aanbod van producten.

Voorstelling Medibird Degudap Vergadering De Paradijsvogel Kuurne 10 10 2021
PDF – 4,8 MB
Productenlijst NEORNIPHARMA 2021
PDF – 617,9 KB

Met zicht op Kuurne.

Midden december van het nu al memorabele jaar 2020 is het boek "Met zicht op Kuurne" verschenen. De Paradijsvogel Kuurne heeft hiervoor een bijdrage geleverd.

Wie het boek niet in zijn bezit heeft en toch deze bijdrage eens wil nalezen kan deze hieronder downloaden. 

Met Zicht Op Kuurne Bijdrage De Paradijsvogel Kuurne
PDF – 327,4 KB

Artikel in "De Witte Spreeuwen" van juni 2020

Het kan verkeren. Bij het ter perse gaan van het tijdschrift stond nog: website in opbouw.

.......Of hoe het artikel in snelheid gepakt werd.