RINGEN NODIG?  MEERDERE GELEGENHEDEN

 

Belangrijke voorafgaandelijke opmerking:

Ringen kunnen jaar in, jaar uit, voor alle vogels en voor het gewenste jaar besteld worden.

KBOF is als erkende federatie verplicht om die af te leveren, wel is waar onder bepaalde voorwaarden.

Voor meer  informatie, zie hieronder of contacteer onze ringverantwoordelijke Kirsten Devolder. 

GSM 0475/594102   of  kirstendev@gmail.com

De Paradijsvogel Kuurne organiseert jaarlijks een 5-tal  momenten om ringen te bestellen. De gevraagde ringen worden dan in groep doorgegeven aan de KBOF om zo de verzendingskosten, die door de club gedragen worden, te beperken.

Ringen besteld tijdens de vergaderingen van juli en augustus worden vanaf 1 oktober geleverd. Dit is van belang voor bvb exoten- en parkietenkwekers die in het najaar al met de kweek willen beginnen. Voor Europese vogels zijn die pas beschikbaar vanaf 1 januari.

De ringen worden normaal gezien afgehaald op de ledenvergaderingen.

Indien u echter verkiest om deze te laten opsturen, dan kan dat met de Bpost pakket dienst (met track & trace) mits betaling van de kosten (10€). U dient dat te vermelden op de formulieren om ringen te bestellen. Gewoon per post versturen is omwille van het risico van "niet ontvangen", geen optie meer. 

In geen geval worden ringen "thuis" afgeleverd, behalve spoedbestellingen. Afhalen bij de ringverantwoordelijke blijft, na afspraak, evenwel  nog mogelijk.

De leveringstermijn circuleert gewoonlijk rond de 8 weken. Alhoewel die voor de eerste bestellingen, door de drukte bij de fabrikant, kan oplopen tot 10 à 12 weken.Tijdens een vorige ringen bestellingsperiode  werd de aanmaak van ringen een tijd lang stil gelegd omwille van corona bij de fabrikant! Met alle gevolgen van dien!

Bij ontvangst van de ringen dient u deze op hun juistheid te controleren. Wacht daarmee niet tot er jongen in de nesten liggen.

Na deze 5 groepsbestellingen kan u evenwel steeds nog ringen bestellen bij de ringverantwoordelijke Kirsten Devolder. (0475/594102) of kirstendev@gmail.com

 

Let wel:

Gewone nabestellingen kosten u 8 euro en spoedbestellingen 15 euro. Voor spoedbestellingen, beperkt tot 10 ringen per maat, komt daar tevens nog 1 euro per ring bij !!!                  

Vandaar, bestel tijdig en voldoende.

Ringen worden pas besteld na betaling van de ringen en het lidgeld, en voor Europese vogels ook na ondertekening van het besteldocument.  

Ringen voor Europese vogels worden pas vrijgegeven na 1 jan.

 

Betalen kan op rekening van De Paradijsvogel Kuurne:

BE45 7384 2916 3889.

Hieronder vindt u de meest recente lijst met door de KBOF aanbevolen ringmaten en formulieren om ringen te bestellen bij "De Paradijsvogel Kuurne" voor niet-Europese en Europese vogels. 

 

Ringenbundel NKC 2024
Formulier Ringbestelling 2024 Niet Europese Vogels
Formulier Ringbestelling 2024 Niet Europese Vogels
Formulier Ringbestelling 2024 Europese Vogels
Formulier Ringbestelling 2024 Europese Vogels

En mocht je benieuwd zijn naar de kleur van de ringen die je zult krijgen, dit kom je hier te weten.